Подвійне громадянство в Україні: заява Кулеби

Читать на русском
Дмитро Кулеба вважає, що запровадження подвійного громадянства дасть змогу Україні зберегти своїх людей.

Віцепрем'єр-міністр України з європейської та євроатлантичної інтеграції Дмитро Кулеба вважає, що запровадження подвійного громадянства дасть змогу Україні зберегти своїх людей.

Про це він заявив в ефірі Радіо Свобода.

«Чому ми самі собі брешемо? Чому ми хочемо продовжити жити в цій брехні? Давайте створимо нормальні, цивілізовані, легальні механізми, коли й інтерес України буде захищений, і інтерес людини буде захищений, яка має два паспорти», - сказав Кулеба.

Він підкреслив, що усі ці питання вже врегульовані в усьому світі. На його погляд, в Україні можна створити нормальні механізми.

«Але в нас є вибір. Або ми продовжуємо собі брехати і втрачати людей, або ми створюємо ефективні механізми утримування цих людей, якщо не в Україні, то принаймні в орбіті українського законодавства, культурного простору», - додав він.

Віцепрем'єр вважає, що подвійне громадянство не повинне за жодних обставин застосовуватися до країни-агресора.

Подвійне громадянство в Україні: як політики обіцяють боротися з порушеннямСлово і Діло аналізувало, як українські політики готові боротися з подвійним громадянством серед колег і чиновників.

Він уточнив, що можна запровадити ще багато фільтрів різноманітних, які будуть стримувати набуття подвійного громадянства.

«Але ви ж самі кажете: ми знаємо, що в нас тисячі людей володіють угорськими паспортами. Ми знаємо, що тисячі людей володіють румунськими. Ми знаємо, що в нас є тисячі українців у Франції, які вже володіють французькими паспортами і при цьому є реальними патріотами України, переказують гроші на АТО, волонтерять, беруть участь в українських акціях. Ми навіть знаємо страшну правду про те, що (не знаю, як у цьому складі Верховної Ради) в минулому скликанні було багато народних депутатів, у яких було по два-три паспорти», –прокоментував Кулеба.

Раніше, британська компанія Henley&Partners опублікувала оновлений рейтинг паспортів світу, в якому Україна в четвертому кварталі 2019 року піднялася на одну сходинку.

Відзначимо, соціологи з'ясували, чи пишаються українці своїм громадянством.

Тим часом, в Росії спростили отримання громадянства для українців.

«Слово і Діло» аналізувало, як українські політики готові боротися з подвійним громадянством серед колег і чиновників.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: