У Страсбурзі відкриється осіння сесія ПАРЄ

Читать на русском
У Страсбурзі відкривається осіння сесія Парламентської асамблеї Ради Європи. Згідно з  програмою засідання заплановані урочистості з відзначення 70-річчя Ради Європи.

У понеділок, 30 вересня, у Страсбурзі відкривається осіння сесія Парламентської асамблеї Ради Європи.

Згідно з програмою засідання заплановані урочистості з відзначення 70-річчя Ради Європи, повідомляє «Укрінформ».

Які внески платять до ПАРЄ країни-учасниціРосія сплачує не найбільші внески за участь у ПАРЄ. Зіставні суми вкладають Туреччина, Італія, Франція та Велика Британія.

Новоутворена у Верховній раді України 9-го скликання постійна делегація в ПАРЄ не подаватиме заявки на затвердження своїх повноважень, а відтак, не братиме участь в осінній сесії у відповідь на повернення російської делегації до Асамблеї.

У вівторок, 1 жовтня, до ПАРЄ звернеться та відповість на запитання президент Франції Еммануель Макрон. За інформацією секретаріату Асамблеї, французькому лідеру вже попередньо поставлено 89 запитань від делегатів.

У цей же день Макрон візьме участь в урочистостях з нагоди 70-ї річниці Ради Європи, що пройдуть на найвищому національному і міжнародному рівні у Страсбурзькій опері. На церемонію запрошені близько 1200 високих гостей. Не виключено, що деякі національні делегації бойкотуватимуть участь в церемонії у відповідь на присутність в ПАРЄ російської делегації.

Нагадаємо, 26 червня Парламентська асамблея Ради Європи погодилася повернути росіян без санкцій, незважаючи на порушення принципів РЄ.

На той час глава МЗС України Павло Клімкін назвав такі дії зрадою з боку Європи.

Представники 7 держав-членів Ради Європи в ПАРЄ оголосили про спільні дії в знак протесту проти безумовного повернення росіян.

17 вересня у Верховній раді сформували новий склад української делегації в Парламентській асамблеї Ради Європи.

Днями міністр закордонних справ України Вадим Пристайко обговорив з генсеком РЄ повернення Росії в ПАРЄ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: