ВАКС відмовився заочно заарештувати олігарха Федоричева

Читать на русском
Антикорупційний суд не побачив підстав для задоволення клопотання Національного бюро про арешт олігарха російського походження.
Олексій Федоричев

Вищий антикорупційний суд відмовився застосувати запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до олігарха Олексія Федоричева, якого підозрюють у заволодінні зерном Державної продовольчо-зернової корпорації України.

Таке рішення 21 жовтня ухвалила слідча суддя ВАКС Катерина Широка за результатами розгляду клопотання НАБУ і САП, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, НАБУ ще 2 лютого 2017 року склало проект підозри Федоричеву. Вже 7 лютого того ж року НАБУ скерувало запит про міжнародно-правову допомогу щодо вручення підозри олігарху Генеральній прокуратурі Монако. Однак Федоричев відмовився від отримання будь-яких документів. Вже 14 березня 2018 року НАБУ склало нову підозру йому, а 12 квітня – скерувало новий запит до Монако. Як повідомила Дирекція судової служби Монако, місцеві правоохоронці відмовилися давати хід справі про надання міжнародної юридичної допомоги. На думку правоохоронців Монако, у відомостях НАБУ вони не змогли визначити характер справи як кримінальний і вважають їх «суперечками чисто економічного характеру».

Попри це, НАБУ подало до ВАКС клопотання про взяття під варту Федоричева. Вивчивши документ, суддя Широка відмовила в його задоволенні. Наразі причини такого рішення невідомі, оскільки в реєстрі оприлюднена лише резолютивна частина ухвали.

Нагадаємо, в серпні суд дозволив НАБУ затримати розшукуваного олігарха Федоричева. Однак у липні суд не взяв його заочно під варту.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: