НАБУ зобов'язали відкрити нову справу стосовно Кличка

Читать на русском
ВАКС зобов'язав НАБУ відкрити справу за фактом можливої ​​державної зради мером Києва Віталієм Кличком і його двома заступниками.

ВАКС зобов'язав НАБУ відкрити справу за фактом можливої ​​державної зради мером Києва Віталієм Кличком і його двома заступниками.

Про це в п'ятницю, 25 жовтня, пишуть Українськi Новини з посиланням на матеріали суду.

Раніше в суд надійшла скарга на НАБУ відносно бездіяльності щодо початку розслідування можливих правопорушень Кличка і його двох заступників за статтями про зловживання службовим становищем (ч. 2 ст. 364), одержання неправомірної вигоди (ч. 2 ст. 368), розкрадання держкоштів (ч. 3 ст. 191), державна зрада (ч. 1 ст. 111) та інших злочинів Кримінального кодексу.

До відома суду були надані результати розгляду заяв щодо самовільного захоплення земельних ділянок, несанкціонованої забудови та самовільної реконструкції житлових і нежитлових споруд у Києві.

18 жовтня суд розглянув скаргу і зобов'язав НАБУ відкрити справу за цими фактами.

Раніше ВАКС зобов'язав НАБУ відкрити кримінальне провадження стосовно київського мера Віталія Кличка щодо можливого зловживання владою та розкрадання коштів при реконструкції Шулявського мосту.

Раніше Окружний адміністративний суд Києва прийняв до розгляду позов мера Віталія Кличка до Кабміну України і прем'єра Олексія Гончарука через їх пропозиції звільнити Кличко з посади голови міської держадміністрації, підготовче засідання призначено на 31 жовтня.

Також суд не став розглядати позов Кличка проти каналу «1+1».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: