Суд в Києві прийняв до розгляду позов Кличка до прем'єра України

Читать на русском
Окружний адміністративний суд Києва прийняв до розгляду позов мера Віталія Кличка до кабміну України і прем'єра Олексія Гончарука через їх пропозиції звільнити Кличко з постади голови міської держадміністрації, підготовче засідання призначено на 31 жовтня.

Окружний адміністративний суд Києва прийняв до розгляду позов мера Віталія Кличка до Кабміну України і прем'єра Олексія Гончарука через їх пропозиції звільнити Кличко з постади голови міської держадміністрації, підготовче засідання призначено на 31 жовтня.

Про це повідомила в понеділок пресслужба суду.

«Окружний адміністративний суд міста Києва відкрив провадження і призначив на 31 жовтня підготовче засідання за позовом Віталія Кличка до кабінету міністрів України і голови уряду Олексія Гончарука», - повідомила прес-служба суду.

За даними прес-служби, позивач просить суд визнати протиправними дії Кабміну про внесення президентом України подання на звільнення Кличка з посади голови Київської міської державної адміністрації, а також «скасувати пропозицію прем'єр-міністра, датовану 4 вересня, про звільнення позивача з посади голови КМДА» .

Нагадаємо, прем'єр України Олексій Гончарук заявив, що Кабмін звернувся в офіс президента Володимира Зеленського з поданням на звільнення Кличка з його другої посади - голови Київської міської державної адміністрації (КМДА). Кличко обіймає посаду мера Києва з 5 червня 2014 року, посаду глави міської адміністрації - з 25 червня 2014 року. Згідно з українським законодавством, мери міст обираються жителями на голосуванні. Главу КМДА призначає і звільняє президент за поданням уряду.

Раніше Кличко повідомив, що Подільський районний суд Києва залишив без розгляду його позов проти українського телеканалу 1+1.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: