Суд зобов'язав НАБУ відкрити справу стосовно Кличка

Читать на русском
ВАКС зобов'язав НАБУ відкрити кримінальне провадження стосовно київського мера Віталія Кличка.

ВАКС зобов'язав НАБУ відкрити кримінальне провадження стосовно київського мера Віталія Кличка.

Про це йдеться у матеріалах суду.

Згідно з судовими матеріалами, депутати Київської міської ради підозрюють Кличко у можливому зловживанні владою та розкраданні коштів при реконструкції Шулявського мосту.

У скарзі повідомляється, що Клички разом з посадовими особами КМДА та посадовими особами комунального підприємства «Дирекція будівництва дорожньо-транспортних споруд Києва» протягом тривалого часу могли вчиняти дії, спрямовані на використання бюджетних коштів Києва в завищених розмірах. Одержувачем коштів, нібито, є ТОВ «Північно-Український будівельний альянс», яке в результаті фіктивного проведення тендерних процедур було залучено до виконання будівельних робіт з реконструкції транспортної розв'язки на перетині проспекту Перемоги з вулицею Гетьмана у Солом'янському та Шевченківському районах Києва.

Також депутати підозрюють Кличка у сприянні незаконному збагаченню приватних осіб за рахунок коштів бюджету Києва в особливо великих розмірах. Зокрема, він, нібито, незаконно сприяв реалізації майнових прав юридичних осіб, пов'язаних з його колишнім політичним соратником, бенефіціаром ТОВ «Укрбуд Інвест» і ТОВ «Укрбуд Девелопмент» Максимом Микитасем.

Раніше Окружний адміністративний суд Києва прийняв до розгляду позов мера Віталія Кличка до кабміну України і прем'єра Олексія Гончарука через їх пропозиції звільнити Кличко з постади голови міської держадміністрації, підготовче засідання призначено на 31 жовтня.

Також суд не став розглядати позов Кличка проти каналу «1+1».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: