Горбатюк підтвердив, що Богдан фігурував у одному з розслідувань ГПУ

Читать на русском
Горбатюк заявив, що його управління займалося розслідуванням справи, в якій фігурував  керівник Офісу президента Андрій Богдан.

Екскерівник управління спецрозслідувань Генпрокуратури Сергій Горбатюк заявив, що його управління займалося розслідуванням справи, в якій фігурував керівник Офісу президента Андрій Богдан.

«Є дійсно справа, у якій були ухвалені судові рішення, які не могли насправді бути ухвалені за жодних умов. Вони на Україну поклали 3,2 мільярда гривень боргу і виплату 32 мільйонів гривень Російській Федерації. За цією справою вже більше року ми підготували проєкти повідомлень про підозру суддям, але керівництво Генпрокуратури це блокувало. У цій справі є група осіб, які сприяли ухваленню рішень, і серед цих осіб перевіряли також і Богдана (Андрія Богдана – ред.)», - розповів Горбатюк в ефірі «Громадського радіо».

Також він додав, що рішення у цій справі блокувало керівництво відомства.

Як відомо, 23 жовтня очільника управління спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури Сергія Горбатюка звільнили. Також з ГПУ звільнили й прокурора Олексія Донського, який також займався справами Майдану.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що управління спецрозслідування Генеральної прокуратури розглядає питання вручення підозри керівнику Офісу президента Андрію Богдану.

Пізніше стало відомо, що в ГПУ немає інформації про підготовку підозри Богдану.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: