Тиждень на звільнення Богдана: чи виконають в ОПУ вимогу активістів

Читать на русском
Віктор Небоженкополітолог
Тарас Загороднійполіттехнолог

Жодна влада не йшла на поводі і не здавала своїх гравців. Малоймовірно, що найближчого тижня вирішать питання подальшої зайнятості керівника Офісу президента Андрія Богдана.

Таку думку в коментарі «Слово і Діло» висловив Директор служби «Український барометр», політолог Віктор Небоженко.

За його словами, команда Зеленського ще не звикла до влади й не почала заробляти на цьому великі гроші.

«Ніхто не буде чіплятися за відставку Богдана. Немає в ОПУ честолюбних, яскраво виражених патріотів України. Маса випадкових людей, які при першому переляку можуть розвернутися та відійти від влади», – прокоментував Небоженко.

Він акцентував, що зазвичай влада не здається при першому шантажі маси. Тим паче, експерт зауважив, що Богдан і Зеленський у дружніх відносинах.

За словами політолога, в ідеалі керівник Офісу повинен доповнювати президента, піднімати його престиж. Однак, якщо цього не відбувається, то це особиста проблема Зеленського, який розраховує на друзів, а не на професіоналів, констатував експерт.

«Зрештою це престиж президента, а не команди. Богдан не володіє ніяким політичним шармом. Наймовірніше навпаки. Керівник ОПУ не зміцнює позиції Зеленського, але, мабуть, він йому потрібен на цьому етапі», – відзначив Небоженко.

Експерт висловив сумнів, що найближчим часом конфлікт може зайти так далеко, щоб Богдан пішов зі свого поста.

Четвертий місяць роботи Офісу президента: як команда Зеленського виконує обіцянкиОбіцянки про подання декларації та реєстрацію законопроектів в Раді, створення Ради з питань свободи слова, квартири для звільнених в’язнів Кремля.

Політтехнолог Тарас Загородній вважає, що за Богдана Зеленський буде триматися максимально довго.

Як би ми не ставилися до Богдана, він – найкраще надбання Зеленського, додав політтехнолог.

Він пояснив, що Богдан хоча би має уяву, як працює державна машина, може вибудовувати роботу адміністрації.

«У Зеленського труднощі з управлінням. Якщо не буде Богдана, на чому наполягають американці та європейці, то ОПУ залишиться на папері. Але хтось повинен керувати, розуміючи тонкощі корупційних потоків, які в нашій країні присутні, причинно-наслідкові зв'язки», – прокоментував Тарас Загородній.

Нагадаємо, учасники віче в Києві висунули президенту України Володимиру Зеленському вимогу та чекають указу про звільнення керівника Офісу президента Андрія Богдана до 14 жовтня.

Як за підсумками четвертого місяця роботи Офіс президента виконував обіцянки – на інфографіці.

Раніше ми вже підбили підсумки роботи безпосередньо президента та деталізували, які обіцянки він виконав і провалив протягом останнього місяця.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: