ГПУ розглядає питання вручення підозри Богдану – ЗМІ

Читать на русском
В Управлінні спецрозслідування ГПУ обговорювалося питання про наявність підстав для повідомлення про підозру очільнику ОПУ Андрію Богдану.

В Управлінні спецрозслідування ГПУ обговорювалося питання про наявність підстав для повідомлення про підозру керівнику ОПУ Андрію Богдану.

Його запідозрили у порушенні закону під час роботи в Кабміні Миколи Азарова, пишуть «Українські Новини».

На думку слідства, чинний керівник Офісу президента сприяв винесенню судами рішень про незаконне стягнення з України 3,1 млрд гривень за держгарантіями корпорації «Єдині енергетичні системи України» перед Міністерством оборони Росії.

Це було зроблено для притягнення до кримінальної відповідальності ексголови «ЄЕСУ» і лідера партії «Всеукраїнське об'єднання «Батьківщина» Юлії Тимошенко.

Нагадаємо, раніше журналісти «Схем» у своєму розслідуванні з'ясували, що Богдан у 2013 році брав участь у переговорах тодішнього прем'єр-міністра Миколи Азарова з керівництвом Росії про відмову від асоціації з Євросоюзом.

Також Верховний суд відхилив скаргу на призначення Андрія Богдана очільником Адміністрації президента в травні 2019 року. У скарзі йшлося про те, що призначення Богдана є протиправним, оскільки на нього через люстрацію поширювалася заборона обіймати посаду глави Адміністрації президента.

Також ЗМІ писали, що Богдан причетний до кредитних афер на сотні мільйонів гривень, має маєток в Конча-Заспі та багато землі у Київській області.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: