У ГПУ немає інформації про підготовку підозри Богдану

Читать на русском
Інформація про підготовку повідомлення про підозру голові Офісу президента Андрію Богдану відсутня в ГПУ.

Інформація про підготовку повідомлення про підозру голові Офісу президента Андрію Богдану відсутня в ГПУ.

Про це заявили в пресслужбі ГПУ у четвер, 24 жовтня.

«У нас немає такої інформації. Крім того, як ми вказували раніше, ми не анонсуємо підозри і процесуальні або слідчі дії в кримінальних провадженнях», - йдеться в повідомленні.

Також в ГПУ зазначили, що вони проти використання правоохоронних органів «як можливого інструменту в політичній боротьбі або для інформаційних провокацій після законного звільнення одного з прокурорів».

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що управління спецрозслідування Генеральної прокуратури розглядає питання вручення підозри голові Офісу президента Андрію Богдану.

Журналісти «Схем» в своєму розслідуванні з'ясували, що Богдан у 2013 році брав участь в переговорах тодішнього прем'єрміністра Миколи Азарова із керівництвом Росії про відмову від асоціації з Євросоюзом.

Також Верховний суд відхилив скаргу на призначення Андрія Богдана главою Адміністрації президента в травні 2019 року. У скарзі йшлося про те, що призначення Богдана є протиправним, оскільки на нього через люстрацію поширювався заборона обіймати посаду глави ОП.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: