Горбатюк заявив, що слідство у справах Майдану призупинили

Читать на русском
Розслідування злочинів на Майдані фактично призупинено, заявив колишній керівник Управління спецрозслідування ГПУ Сергій Горбатюк

Розслідування злочинів на Майдані фактично призупинено.   Про це колишній керівник Управління спецрозслідування ГПУ Сергій Горбатюк сказав журналістам, передає Укрінформ.

«Якщо брати загалом роботу Управління спецрозслідування, то за цей час у справах Майдану повідомлено про підозру 448 особам, передано до суду 298 обвинувальних актів, маємо 57 вироків. Тобто робота величезна зроблена. Вона тривала, але, на жаль, вона фактично припинена», - заявив він.

Також, за словами Горбатюка, в корупційних злочинах проти колишніх високопоставлених чиновників повідомлено про підозру 156 особам, до суду направлено обвинувальні акти щодо 88 осіб.

Загалом, як зазначив Горбатюк, за результатами роботи Управління спецрозслідування ГПУ було повідомлено про підозру двом колишнім президентам, колишньому прем'єр-міністру, 11 ексміністрам, колишньому заступнику секретаря РНБО, екс-генеральному прокурору, ексголові СБУ, голові Вищого господарського суду та іншим.

«Робота управління спецрозслідування супроводжувалася великими перешкодами. Я про це завжди доповідав суспільству. Насамперед у корупційних справах, у нас прибиралися», - заявив Горбатюк.

Раніше Горбатюк звинуватив Генпрокуратуру у перешкоджанні розслідуванню справ Майдану.   Також нагадаємо, Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід колишньому заступнику міністра внутрішніх справ України у вигляді утримання під вартою.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: