ДБР взялося за призначення Гройсмана

Читать на русском
ДБР отримало дозвіл на вилучення документів Офісу Президента в рамках розслідування нібито зловживання владою посадовими особами при призначенні у 2016 році Володимира Гройсмана прем'єр-міністром України.

ДБР отримало дозвіл на вилучення документів Офісу Президента в рамках розслідування нібито зловживання владою посадовими особами при призначенні у 2016 році Володимира Гройсмана прем'єр-міністром України.

Про це йдеться в рішенні Печерського районного суду від 17 жовтня 2019 року.

«Під час досудового розслідування встановлено, що посадові особи, які займають особливо відповідальне становище в державних органах України, зловживаючи службовим становищем, за відсутності передбачених законодавством підстав, внесли у квітні 2016 року до Верховної ради України подання на призначення прем'єр-міністра України у разі відсутності коаліції у Верховній раді України», - йдеться в рішенні.

У суді слідчий вказав, що з метою розслідування кримінального злочину виникла необхідність у дослідженні пропозиції коаліції «Європейська Україна» за поданням президента про призначення на посаду прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана, а також інших службових документів, які складалися при «супровід» зазначених документів (службові записки, довідки).

Йдеться про документи Адміністрації Президента, яка тепер називається Офісом Президента.

Крім того, згідно з документом слідчі хочуть досліджувати документи, що стосуються призначення на посаду прем'єр-міністра не тільки Гройсмана, а й Арсенія Яценюка. Така потреба продиктована бажанням слідчих порівняти процедури ухвалення рішень в обох випадках.

Слідчий суддя Тетяна Ільєва дозволила ДБР вилучити зазначені документи в Офісі президента.

Раніше ДБР допитало народних депутатів Василя Німченка і Нестора Шуфрича в рамках їх депутатського звернення про те, що Петро Порошенко, Андрій Парубій та Володимир Гройсман захопили владу в країні.

Нагадаємо, Порошенко знову проігнорував допит в ДБР.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: