Баканов передав до ДБР результати внутрішнього аудиту спецслужби

Читать на русском
Іван Баканов, голова СБУ, передав результати внутрішньої перевірки його відомства правоохоронним органам.

Іван Баканов, голова СБУ, передав результати внутрішньої перевірки його відомства правоохоронним органам.

Про це інформує пресслужба СБУ на сторінці в Facebook.

Відомство передало до Державного бюро розслідувань (ДБР) результати внутрішньої перевірки щодо можливого тиску співробітниками спецслужби на бізнес.

«Встановлено окремі правопорушення співробітників СБУ, які необґрунтовано ініціювали проведення огляду товарів, комерційних транспортних засобів, не маючи на це законних підстав», - йдеться в повідомленні.

До ДБР також направили результати службової перевірки щодо незаконного знищення тютюнових виробів (речових доказів по справі).

Крім цього, до Національного агентства з запобігання корупції (НАЗК) направили матеріали щодо двох співробітників СБУ, які мали незадекларовану нерухомість і «підробляли» за сумісництвом.

«У службі також відбулася перевірка обґрунтованості отримання службового житла. Уже виявлені окремі випадки неправомірного отримання квартир. Матеріали також будуть передані до ДБР. І це не повний перелік правопорушень, виявлених під час перевірки», - уточнили у відомстві.

У цілому в Службі безпеки провели 23 перевірки та службових розслідування, за результатами яких щодо 55 осіб вжито управлінські заходи. Кілька співробітників СБУ, в тому числі високопоставлених чиновників, знаходяться під слідством.

Нагадаємо, з 6 вересня СБУ запустила аудит із метою скорочення чисельності персоналу.

Також відзначимо, Баканов розповів про реформу спецслужби.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: