Боснійський сценарій для Донбасу: яке завдання Франції та Німеччини

Читать на русском
Сергій Грабськийвійськовий експерт

Перефразовуючи відомий вислів, можна сказати, що у Франції і ФРН немає ані постійних союзників, ані постійних ворогів, є лише постійні інтереси. Тільки Україна може захищати свій суверенітет і територіальну цілісність.

Про це в коментарі «Слово і Діло» заявив голова Ради Всеукраїнського об'єднання «Союз учасників миротворчих операцій» Сергій Грабський.

«Продовжуючи відговорюватися в рамках Нормандського формату, оскільки це єдиний майданчик поряд з «Мінськом», де можна порушити питання полонених, українській владі потрібно чітко зрозуміти, що рівноправного договору з Росією не буде ніколи», – констатував військовий.

Він акцентував, що Україна продовжує перебувати в стані «гібридної війни», яка вимагає від нас загальної напруги і відсутності двозначності у висловлюваннях.

«Демагогія про розведення військ, переміщення, режим тиші та інші мінорні ноти не призводять ні до яких результатів, тому що мета РФ – знищити Україну. Перекидати м'яча з одного боку в інший безглуздо», – наголосив Грабський.

Володимир ЗеленськийПрезидент України
Зеленський обіцяє зробити все, щоб закінчити війнуСказано 19 квітня 2019 р.Статус обіцянки: У процесі

При цьому військовий експерт підкреслив, що Франція і Німеччина захищає виключно свої інтереси.

За його словами, будь-який конфлікт на території Європи б'є передусім по інтересах Франції та Німеччини. Це обмеження ринку збуту, розповсюдження товарів, напруга в бізнесі, посилення напруги в гуманітарній сфері, зокрема серед біженців та переміщених осіб, позначив Грабський.

Він пояснив, що Франція і Німеччина хочуть просто придушити конфлікт, а не закінчити його, і діють в тому ж ключі, як у випадку з Югославією.

«Яскравий приклад – Боснія, де конфлікт придушений, але не завершений. Але не хочеться, щоб Україна перетворилася на аналог Боснії, де є «лебідь, рак і щука», та кожен тягне у свій бік. Тому що завдання Франції та Німеччини – загасити конфлікт в Європі для власного спокою. Всі розмови про дружбу з Україною – не про політику», – прокоментував Сергій Грабський.

Нагадаємо, 21 жовтня президенти Франції і РФ Еммануель Макрон і Володимир Путін обговорили підготовку зустрічі «нормандської четвірки». Напередодні президент РФ провів телефонну розмову з канцлером Німеччини. Через кілька днів у ФРН закликали Україну до розведення військ.

Відзначимо, президент України пообіцяв зробити все, щоб закінчити війну на Донбасі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: