У Німеччині закликали до розведення сил на Донбасі

Читать на русском
Глава Міністерства закордонних справ Німеччини Гайко Маас закликав сторони військового конфлікту на Донбасі до перемир'я і розведення сил, що відкриє шлях до імплементації формули Штайнмаєра.

Глава Міністерства закордонних справ Німеччини Гайко Маас закликав сторони військового конфлікту на Донбасі до перемир'я і розведення сил, що відкриє шлях до імплементації «формули Штайнмаєра».

Про це йдеться в повідомленні МЗС Німеччини за результатами зустрічі міністра з литовським колегою Лінасом Лінкявічюсом.

Відзначається, що ситуація на Донбасі була в фокусі бесіди двох міністрів.

«Врегулювання конфлікту залишається головним пріоритетом для Німеччини, оскільки потенційний світ матиме позитивний вплив на весь регіон. Німеччина і Франція недавно виступили за проведення зустрічі на вищому рівні в нормандському форматі. Маас переконаний, що такий саміт міг би принести відчутний прогрес населенню», - йдеться в повідомленні.

Також у відомстві зазначили, що розведення сил на Донбасі призведе до реалізації «формули Штайнмайера» на практиці.

«Тому сьогодні він знову звернувся до обох сторін із закликом дотримуватися узгодженого припинення вогню і здійснити розведення сил. Тому що тільки тоді «формула Штайнмаєра» може бути реалізована на практиці, а мінський процес буде відновлений», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, у «Слузі народу» сподіваються на реалізацію «формули Штайнмайера» щодо врегулювання ситуації на Донбасі найближчим часом.

Раніше в ОБСЄ відреагували на підписання «формули Штайнмайера».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: