Суд відмовився перевіряти перельоти Богдана до Росії

Читать на русском
Шевченківський районний суд Києва відхилив клопотання про перевірку перельотів Андрія Богдана до Росії, яке подавали адвокати журналістів програми Схеми.

Шевченківський районний суд Києва відхилив клопотання про перевірку перельотів Андрія Богдана до Росії, яке подавали адвокати журналістів програми «Схеми».

Про це повідомляє Радіо Свобода в середу, 2 жовтня.

Ідеться про перельоти Богдана до Росії і в напрямку Білорусі, наголошувалося в розслідуванні журналістів.

«Офіційне підтвердження перельотів може бути надано тільки з офіційного джерела. Яким є відповідні державні органи. Але суд каже журналістам, що ви спочатку самі зверніться до цих установ, хоча всім відомо, що вони офіційно дають таку інформацію тільки суд», - сказав адвокат журналістам «Схем» Анатолій Попов.

Раніше журналісти «Схем» в своєму розслідуванні з'ясували, що Богдан у 2013 році брав участь в переговорах тодішнього прем'єр-міністра Миколи Азарова з керівництвом Росії про відмову від асоціації з Євросоюзом.

Нагадаємо, Верховний суд відхилив скаргу на призначення Андрія Богдана главою Адміністрації президента в травні 2019 року. У скарзі йшлося про те, що призначення Богдана є протиправним, оскільки на нього через люстрацію поширювалася заборона обіймати посаду глави Адміністрації президента.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: