Суд зняв арешт з «Лексуса» Зайцевої

Читать на русском
Київський суд Харкова зняв арешт з автомобіля, на якому в жовтні 2017 року Олена Зайцева збила 11 осіб.

Київський суд Харкова зняв арешт з автомобіля, на якому в жовтні 2017 року Олена Зайцева збила 11 осіб.

Про це повідомив адвокат потерпілих Дмитро Марцоні на своїй сторінці в Facebook.

«Сьогодні Київський суд зняв арешт з «лексуса», яким керувала Зайцева в ніч страшної трагедії два роки тому. Підставою стала заява власника майна - пана Зайцева. На засідання ні він, ні його представник не з'явилися. У судовому засіданні ми вказали, що за заявою потерпілих відкрито нове кримінальне провадження і цей автомобіль може стати корисний саме в ньому. Однак суд не вважав наші доводи переконливими і постановив повернути Зайцеву автомобіль», - написав він.

За словами адвоката, зняття арешту з автомобіля після вироку фактично КПК не передбачено.

Він так само підкреслив, що після винесення рішення апеляційним судом пройшло два місяці. З потерпілих, яких він представляє, ніхто не отримав ні копійки.

«Ніхто ні з боку Зайцевої, ні з боку Дронова навіть не ініціював переговори про виконання рішення суду в частині відшкодування. Хоча б часткове, хоча б якомусь... Чесно кажучи, фактично потерпілі особливо ні на що від Зайцевої та Дронова не розраховують. Хоча і один, і другий мають можливість працювати в місці відбування покарання і хоч якісь гроші виплачувати людям», - зазначив адвокат.

Нагадаємо, 18 жовтня 2017 року центрі Харкова сталася резонансна ДТП. Тоді позашляховики під керуванням Зайцевої та Дронова зіткнулися на перехресті вулиці Сумської і провулка Мечникова. В результаті чого загинули шестеро людей - п'ятеро з них на місці, ще одна дівчина померла в лікарні. 26 лютого суд засудив Зайцеву і Дронова до 10 років в'язниці і зобов'язав їх виплатити 8 млн компенсації сім'ям жертв ДТП.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: