Справа Зайцевої-Дронова: прокуратура відновила розслідування стосовно експертів

Читать на русском
Прокуратура Харківської області скасувала постанову слідчого про закриття кримінального провадження стосовно автотехнічної експертизи у справі про резонансну ДТП у Харкові.

Прокуратура Харківської області скасувала постанову слідчого про закриття кримінального провадження стосовно автотехнічної експертизи у справі про резонансну ДТП у Харкові.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомив адвокат засудженого у цій справі Геннадія Дронова Сергій Перепелиця.

Вирок Зайцевій і Дронову. Чому це не кінець та як боротися з порушниками ПДР?26 лютого 2019 року суд оголосив вирок у справі смертельного ДТП. Дронову та Зайцевій дали максимальний термін – 10 років позбавлення волі.

«Постанова слідчого про закриття кримінального провадження щодо експертів була скасована прокурором тільки після подання скарги до суду та змінено підслідність», — написав він у Facebook.

За його словами, кримінальне провадження направлено до слідчого управління ГУ Нацполіції в Харківській області.

Нагадаємо, що експерти Харківського науково-дослідного інституту судових експертиз імені Бокаріуса не змогли встановити швидкість, з якою рухався автомобіль Олени Зайцевої під час ДТП. Поліція відкрила кримінальне провадження через можливе надання завідомо неправдивого висновку експертизи.

Справу стосовно дій експертів інституту імені Бокаріуса закрили через відсутність складу злочину. Адвокат Геннадія Дронова оскаржив це рішення.

18 жовтня 2017 року на вулиці Сумській в центрі Харкова позашляховик Lexus відкинуло в натовп пішоходів після зіткнення з Volkswagen. В результаті аварії загинули шестеро осіб.

Поліція затримала 20-річну Олену Зайцеву, яка була за кермом Lexus, і водія Volkswagen Touareg Геннадія Дронова.

Київський районний суд Харкова засудив фігурантів справи до 10 років позбавлення волі.

Захист Дронова та Зайцевої подали апеляційні скарги. Зайцева просить п’ять років умовного покарання.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: