У Представництві НАТО в Україні підтримали «формулу Штайнмаєра»

Читать на русском
НАТО підтримує зусилля України, спрямовані на виконання Мінських угод, включаючи розведення військ і узгодження формули Штайнмаєра.

НАТО підтримує зусилля України, спрямовані на виконання Мінських угод, включаючи розведення військ і узгодження «формули Штайнмаєра».

Про це повідомив голова Представництва НАТО в Україні Олександр Вінніков, передає Громадське.

Лист без зобов'язань: чи може Україна відмовитися від «формули Штайнмаєра»Представник України в ТКГ передав представнику ОБСЄ Мартіну Сайдіку лист, в якому держава погоджується з формулюваннями формули Штайнмаєра.

Під час брифінгу в Сєверодонецьку Луганської області Вінніков заявив, що підписання «формули Штайнмаєра» – єдиний шлях до політичного врегулювання ситуації на Донбасі.

«НАТО повністю підтримує виконання Мінських угод усіма сторонами. Також ми дізналися, що минулого тижня відбулося узгодження «формули Штайнмаєра» в Тристоронній контактній групі. Це може привести до повної імплементації Мінських угод. Ми підтримуємо всі зусилля, спрямовані на зменшення напруженості, які можуть сприяти повному виконанню угод, оскільки це єдиний шлях до політичного врегулювання», - заявив він.

Він також зазначив, що в НАТО закликають Росію «в повному обсязі виконати свої зобов'язання».

Раніше Хмельницька облрада виступила проти «формули Штайнмаєра».

Також нагадаємо, Івано-Франківська облрада також виступила проти «формули Штайнмаєра».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: