Сивохо – радник секретаря РНБО. Чим він може допомогти в реінтеграції Донбасу?

Читать на русском
Олег Ліснийполітолог

Посаду радника секретаря РНБО за своїм функціоналом не варто перебільшувати. Ймовірно, Сергій Сивохо відповідатиме за гуманітарну складову реінтеграції Донбасу.

Таку точку зору в коментарі «Слово і Діло» висловив політолог Олег Лісний.

Експерт зауважив, що в суспільстві апріорі склалося негативне сприйняття людей з шоу-бізнесу.

«Хоча, можливо, варто дати людині шанс проявити себе. Можливо, дійсно, розкриються якісь здібності, про які ми не знаємо? Якщо ж людина на певній посаді себе не проявить, то новій команді не важко провести заміну», – прокоментував Лісний.

На його думку, в цілому призначення Сергія Сивохи в РНБО засвідчує те, що в команді президента керуються трендом «Призначаємо не професіоналів, а здібних людей».

За словами експерта, в умовах війни, звісно, краще на такі посади, як радник секретаря РНБО, призначати людей із досвідом у сфері безпеки, тим більше це широке поняття.

П'ятий місяць роботи президента: як Зеленський виконує обіцянкиВолодимир Зеленський вже п'ять місяців на посаді президента України. Слово і Діло традиційно підбило попередні підсумки його роботи.

«Напевно, є достатньо фахівців, яких можна було б розглянути на цей пост. Однак, якщо врахувати, що Сергій Сивохо – виходець з Донецька, має якісь комунікаційні навички як актор і медійник, цілком можливо, що він буде корисний у гуманітарній складовій реінтеграції», – зазначив політолог.

Він не виключив, що Сивоху взяли як фахівця в інформаційній сфері, який може порадити програми, що краще спрацюють на території ОРДЛО, які канали там потрібні.

Тим більше в Офісі президента раніше виступили з ініціативою запустити канал на окупованій території, нагадав експерт.

«Трагедії на нинішньому етапі точно немає. Якщо щось вийде, добре, якщо ж ні – в команді президента швидко прощаються з людьми, судячи із швидкої відставки Олександра Данилюка», – зазначив політолог.

Нагадаємо, 21 жовтня шоумен Сергій Сивохо став радником секретаря Ради національної безпеки оборони.

Як, за підсумками п'ятого місяця при владі, команда президента та Володимир Зеленський виконували обіцянки – на нашій інфографіці.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: