Армія США перейшла з Сирії до Іраку

Читать на русском
У понеділок, 21 жовтня, військові підрозділи армії США перебралися в Ірак з північного сходу Сирії за наказом президента Дональда Трампа.

У понеділок, 21 жовтня, військові підрозділи армії США перебралися в Ірак з північного сходу Сирії за наказом президента Дональда Трампа.

Зазначається, що на іраксько-сирійському прикордонному переході на околиці іракській провінції Дахук було замічено понад 100 броньованих автомобілів, що перевозять американських військових, пише Reuters.

Трамп заявив про відновлення Туреччиною режиму припинення вогню в СиріїПрезидент США Дональд Трамп повідомив, що Туреччина відновила «повну паузу» в своїй операції Джерело миру, яку вона проводить на території Сирії.

Нагадаємо, американські війська залишають територію Сирії в рамках раніше досягнутих домовленостей з Туреччиною, яка проводить військову операцію проти курдів у цьому регіоні.

На північному сході Сирії оголошено перемир'я між турецькою армією і курдами.

Також у США ухвалили резолюцію щодо вторгнення Туреччини до Сирії.

Нагадаємо,9 жовтня Анкара оголосила про початок операції «Джерело миру» в Сирії. Метою військових дій проголошено повернення сирійських біженців на батьківщину і забезпечення миру в регіоні. Турецький лідер Реджеп Тайіп Ердоган пообіцяв зберегти територіальну цілісність Сирії і спрямувати сили проти забороненої в Туреччині Робочої партії Курдистану (РПК) і терористів ІД.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: