Українського політв'язня Шумкова вивезли до московського СІЗО

Читать на русском
Олександра Шумкова, українського політв'язня, який був засуджений в Росії на чотири роки ув'язнення, перевезли з колонії Торжка до одного з московських СІЗО.

Олександра Шумкова, українського політв'язня, який був засуджений в Росії на чотири роки ув'язнення, перевезли з колонії Торжка до одного з московських СІЗО.

Про це повідомляв його адвокат Роман Лизлов, передають «Грати».

Українські політв’язні в Росії: кого і за що утримує російська влада«Слово і Діло» зібрало всі найбільш відомі прізвища українських політичних в’язнів у Росії та показало, за якими звинуваченнями їх утримують на території сусідньої держави і в анексованому Криму.

Відзначимо, Шумкова звинувачують у членстві в «Правому секторі».

Раніше повідомлялося, що Шумков оголосив голодування у зв'язку з систематичним порушенням адміністрацією виправної установи його прав і посиленням на нього психологічного тиску співробітниками цієї установи.

Нагадаємо, Олександр Шумков зник у вересні 2017 року. Пізніше стало відомо, що він знаходиться в російському СІЗО, але законно пройшов перевірку на кордоні з РФ 23 серпня 2017 року. Мати і друзі українця не вірять, що він добровільно міг поїхати в Росію, оскільки був активним учасником правого руху в Україні.

4 грудня 2018 року в Севському суді Брянської області РФ Шумкова засудили до 4 років загального режиму за участь в «екстремістській організації» (такою в РФ визнаний «Правий сектор»).

20 вересня 2019 року тітка політв'язня Людмила Шумкова розповіла, що українські спецслужби залучали її племінника до спецоперацій. Під час однієї із них Шумков був викрадений.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: