Вісім українських політв'язнів залишаються в «Лефортово» - Фейгін

Читать на русском
Російські силовики не пускають адвокатів до восьми українських політв'язнів, які перебувають у СІЗО Лефортово в Москві.

Російські силовики не пускають адвокатів до восьми українських політв'язнів, які перебувають у СІЗО «Лефортово» в Москві.

Про це ввечері у п'ятницю, 6 вересня, заявив Адвокат Романа Сущенка Марк Фейгін, повідомляє Радіо Свобода.

За його словами, до політв'язнів не допускають адвокатів, можливо, через те, що Служба виконання покарань намагається перешкоджати витоку інформації.

«Ці восьмеро (що утримуються в РФ українців - ред.), які точно перебувають у Лефортово, крім 24 моряків, вони знаходяться в «заморожуванні», адвокати до них потрапити не можуть. І це абсолютно свідомо робить адміністрація Федеральної служби виконання покарань, можливо, для того, щоб не відбувалося витоку інформації», - зазначив Фейгін.

Також він допускає, що найближчим часом може відбутися обмін полоненими.

«Ми допускаємо, що найближчим часом, про що сам Путін вчора сказав, обмін може відбутися. Але коли це станеться, завтра або в якийсь інший день, я сказати не можу, у мене такої інформації немає», - зазначив адвокат.

За словами Фейгіна, 3 вересня він намагався відвідати в СІЗО свого підзахисного Романа Сущенка, але тільки «здав документи і прочекав увесь день».

Раніше інший російський адвокат Валентин Рибін повідомив, що Зеленський помилував 12 засуджених в Україні росіян.

Раніше російські ЗМІ повідомляли, що РФ включила до списку на обмін 35 полонених. Зокрема повідомлялося, що Цемаха планують обміняти на Сенцова. Видача Росії Цемаха була умовою включення в обмінний фонд Сенцова.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: