Що встигла зробити Рада за останній пленарний тиждень та протягом перших 50 днів роботи

Читать на русском
Як працював український парламент протягом перших 50 днів та які законопроекти ухвалив за останній пренарний тиждень?

Про результати роботи Верховної ради за перші 50 днів, ухвалення проєкту Держбюджету-2020 у першому читанні та про законопроекти, які розглянув український парламент протягом останнього пленарного тижня говорили в ефірі телеканалу «Еспресо» ведуча Ольга Лень та керівник порталу «Слово і Діло» Катерина Пітєніна.

Перші 50 днів роботи Верховної ради IX скликання припали на 17 жовтня 2019 року. За цей час, працюючи у «турборежимі», парламент ухвалив у цілому 65 законопроектів.

За словами Катерини Пітєніної, порівнявши роботу парламентарів попереднього скликання за перші 50 днів, аналітики «Слово і Діло» з’ясували, що тоді нардепи ухвалили майже вдвічі менше законопроектів(34), ніж зараз (65).

«Йдеться про законопроекти, що ухвалені в цілому. До повістки 50 днів нас загнала сама Верховна рада. Раніше про таке взагалі не говорили. Аналізували роботу за перші 100 днів або за рік. «Слуга народу» запропонувала говорити саме про 50 днів, і ми погодились і побачили, що цифри свідчать про те, що вони, дійсно, працюють у «турборежимі», – сказала Катерина Пітеніна.

Слово і діло | 50 днів парламентуEspreso.TV

Також під час ефіру обговорювався ухвалений законопроект про штрафи нардепів за пропуск засідань без поважних причин. Нардепу не відшкодовуватимуть витрати, якщо він протягом однієї сесії пропустить понад 30% пленарних засідань або більше половини засідань свого комітету.

Згадали й про ще один ухвалений законопроект про викривачів корупції. Згідно з документом особа, яка повідомила про корупційний злочин (розмір збитків повинен у 5 тисяч і більше разів перевищувати прожитковий мінімум), має право на винагороду. Розмір винагороди може скласти 10% від розміру корупційного злочину (але не більше 3 тисяч мінімальних зарплат).

Раніше «Слово і Діло» подивилось, як виконується бюджет-2019 та що очікується від кошторису країни на 2020 рік.

Також ми писали про підсумки роботи Ради за тиждень, коли нардепи ухвалили 18 законопроектів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: