Посольства України у світі: які країни мають наші диппредставництва, а в яких досі немає послів

Читать на русском

На інтронізації японського імператора Нарухіто серед інших гостей були присутні президент України Володимир Зеленський та його дружина. Всі візити глави держави, а також більшість роботи з міжнародної політики, яка не афішується для широкого загалу, лягає на плечі дипломатів. «Слово і Діло» пропонує подивитись, в яких країнах світу Україна має свої дипломатичні представництва, а де немає наших послів, або трудяться тимчасово повірені.

За даними МЗС, загалом у світі Україна має 83 посольства. Деякі посли працюють одразу на декілька країн, наприклад, надзвичайний та повноважний посол в Алжирі також представляє інтереси України у Камеруні, Малі та Нігерії, а тимчасовий повірений в Аргентині також працює із Парагваєм, Уругваєм і Чілі.

Відзначимо, що станом на 22 жовтня 2019 року досі не призначено послів до посольств України в США та Російській Федерації. Така сама ситуація ще в чотирьох країнах (Вірменія, Фінляндія, Куба, Сирія). А от у Буркіна-Фасо та Чаді в нас є свій надзвичайний та повноважний посол, який перебуває у посольстві Лівії.

У 18 посольствах України працюють тимчасово повірені, зокрема, у Ватикані, Китаї, на Кіпрі, в Ірландії, Йорданії, Молдові.

Нагадаємо, «Слово і Діло» писало, що у програмі уряду Олексій Гончарук пообіцяв розширити мережу почесних консулів (зараз їх 112). Заплановано мати консульського представника України, штатного чи почесного, у кожному регіоні світу.

Також прем'єр-міністр Гончарук обіцяв до кінця 2020 року відкрити два нових генконсульства і одне посольство України.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: