Зеленський взяв участь у церемонії інтронізації імператора Японії

Читать на русском
Президет Володимир Зеленський та перша леді Олена Зеленська взяли участь в інтронізації імператора Нарухіто.

Під час перебування у Японії з робочим візитом президент України Володимир Зеленський та перша леді Олена Зеленська взяли участь в інтронізації імператора Нарухіто.**

Як інформує ОПУ, це вперше український президент запрошений на такі урочистоті. Церемонія інтронізації тривала понад півгодини.

Новий імператор Японії зійшов на престолВ Японії відбулася церемонія сходження на престол нового імператора. Нарухіто під час церемонії поклявся суворо дотримуватися конституції Японії.

«Для мене велика честь взяти участь в інтронізації імператора Нарухіто. Проведення стародавнього обряду в сучасній Японії є прикладом того, як в одній державі можуть співіснувати і глибока повага до традицій, і впровадження новітніх високих технологій для поліпшення життя кожної людини», – сказав Володимир Зеленський після закінчення інтронізації.

Нагадаємо, програмою робочого візиту глави держави передбачені його зустрічі з керівництвом палат японського парламенту, представниками бізнесу, а також низка двосторонніх переговорів з лідерами іноземних країн.

Також Зеленський вже провів зустріч з прем'єр-міністром країни Сіндзо Абе.

Як відомо, глава держави 21-24 жовтня перебуватиме у Японії.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: