Рада має намір внести зміни до закону про держбюджет на 2019 рік

Читать на русском
Парламент підтримав за основу в першому читанні законопроект №2283 Про внесення змін до закону Про державний бюджет України на 2019 рік.

Парламент підтримав за основу в першому читанні законопроект №2283 «Про внесення змін до закону «Про державний бюджет України на 2019 рік».

За документ проголосували 273 народні обранці. При цьому скорочено строки підготовки його до другого читання підтримали 266 депутатів.

Законопроект передбачає збільшення витрат на:

  • додаткове фінансування програми «Реструктуризація вугільних шахт» у сумі 1 млрд грн, що дозволить забезпечити вчасну виплату заробітної плати шахтарям та не допустити відключення шахт від електропостачання.

  • підвищення грошового забезпечення військовослужбовців Держприкордонслужби, Служби безпеки України, Національної гвардії, Головного управління розвідки Міноборони, Управління державної охорони до рівня виплат у Збройних силах. Відповідно видатки на національну безпеку та оборону буде підвищено на 1,4 млрд грн.

  • збільшення фінансування резервного фонду, створеного для забезпечення державою ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, на 500 млн грн.

  • підвищення фінансування соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи (на 354,6 млн грн), що дозволить вчасно та в повному обсязі здійснювати доплату за роботу в зоні відчуження та виплати щорічної та додаткової відпусток 22 тис. осіб. Також буде збільшено фінансування заходів із соціальної, трудової та професійної реабілітації осіб з інвалідністю (на 787,0 млн грн), щоб поліпшити забезпечення таких осіб технічними та іншими засобами реабілітації.

  • збільшення видатків на надання держпідтримки для будівництва (придбання) доступного житла (на 300,0 млн грн) та на надання пільгового довгострокового державного кредиту внутрішньо переміщеним особам, учасникам проведення антитерористичної операції (АТО) та/або учасникам проведення операції Об’єднаних сил (ООС) на придбання житла - 200,0 млн гривень за рахунок зменшення Державного фонду регіонального розвитку.

Нагадаємо, під час вечірнього пленарного засідання в п'ятницю, 18 жовтня, Рада підтримала законопроект про державний бюджет на 2020 рік за основу в першому читанні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: