Початок опалювального сезону в Україні в 2014-2018 роках

Читать на русском

В Україні зараз «бабине літо», але через пару тижнів всі знову згадають про гарячі батареї. Офіційно опалювальний сезон в країні стартує з 15 жовтня. Однак якщо раніше цієї дати температура протягом трьох днів тримається нижче 8 градусів, місцева влада може розпочати теплопостачання раніше. «Слово і Діло» подивилося, коли в 2014-2019 роках всі об'єкти в Україні були з теплом.

Найчастіше перші об'єкти підключати до тепла починають у столиці, а закінчують в «проблемних» містах. У 2014 році вмикати опалення (завжди починають зі шкіл, лікарень, дитячих садків та інших соціальних об'єктів) почали 17 жовтня в Києві, а повністю Україна була з теплом 1 листопада (Херсон).

У 2015 році знову почали зі столиці – 5 жовтня, а закінчили 7 листопада в Новій Каховці(Херсонська область). У 2016 році першими почали теплопостачання в Козятині (Вінницька область) – 1 жовтня, завершився процес 16 листопада в Смілі (Черкаська область). У 2017-му старт опалювального сезону відбувся 4 жовтня у Володимирі-Волинському, закінчили підключати Україну 14 листопада в Шепетівці (Хмельницька область).

Минулого року підключення почали з 1 жовтня у Львові і в Броварах, останніми тепло отримали мешканці Сміли – 16 листопада.

Цього року Київ першим почали підключати ще 30 вересня. Коли з гарячими батареями буде вся Україна – подивимося, але як показує практика попередніх років, на це йде плюс-мінус місяць.

Не обходиться в цьому питанні без проблем, найчастіше через заборгованість підприємств-постачальників опалення перед «Нафтогазом». Наприклад, минулого року старт опалювального сезону був зірваний в містах відразу 8 областей: Черкаської (Сміла), Дніпропетровської (Кривий Ріг, Павлоград), Луганської (Сєвєродонецьк, Первомайськ, Золоте, Гірське), Львівської (Новий Розділ, Новояворівськ), Кіровоградської (Кропивницький), Харківської (окремі райони Харкова), Хмельницької (Шепетівка), Херсонської (Херсон).

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Олексій Гончарук розповів, в яких містах можуть бути проблеми з опалювальним сезоном.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: