Зеленський у Латвії подякував за допомогу в протидії агресії на Донбасі

Читать на русском
У середу, 16 жовтня, президент Володимир Зеленський перебуває у Латвії з одноденним офіційним візитом.

У середу, 16 жовтня, президент Володимир Зеленський перебуває у Латвії з одноденним офіційним візитом.

«Латвія – один з наших найближчих сусідів і добре розуміє виклики, які постали перед Україною. Я вдячний за вашу солідарність, незмінну підтримку територіальної цілісності та суверенітету України, а також вагому практичну допомогу в протидії агресії на Донбасі», - сказав глава держави під час зустрічі з президентом Латвії Егілсом Левітсом, інформує ОПУ.

З ким зі світових лідерів встиг зустрітись президент Зеленський за чотири місяці каденціїЗ моменту інавгурації президент Зеленський побував із візитами у Брюсселі, Франції, Німеччини, Туреччини, Польщі, Канаді та зустрічався в Києві із прем’єром Ізраїлю, керівництвом МВФ та делегацією ЄБРР.

За словами Зеленського, вони домовилися «продовжити скоординовану взаємодію наших держав у міжнародних інституціях – ООН, Раді Європи, ОБСЄ, а також у форматах міжпарламентської взаємодії».

Нагадаємо, також сьогодні заплановано зустрічі Зеленського зі спікером Сейму Інарою Мурнієце і прем’єр-міністром Латвії Кріш’янісом Каріньшем.

Зеленський візьме участь у церемонії покладання квітів до Пам'ятника свободи, а також відвідає Латвійський музей окупації.

Також він завітає до Ризької середньої української школи, покладе квіти до пам’ятника Тарасові Шевченку в центрі Риги та поспілкується з українською громадою.

Останнім пунктом програми візиту стане встановлення меморіальної дошки до 100-річчя відкриття першої дипломатичної місії України (Української Народної Республіки) у Ризі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: