У ЦВК назвали умови виборів у ОРДЛО

Читать на русском
Для проведення виборів на тимчасово окупованих територіях, потрібні відповідні умови, а питання це законодавчо врегульовано.

Для проведення виборів на тимчасово окупованих територіях, потрібні відповідні умови, а питання це законодавчо врегульовано.

Таким аргументом новий голова Центральної виборчої комісії (ЦВК) Олег Діденко відповів на запитання щодо проведення виборів на тимчасово окупованих територіях України, передає УНН.

«Для того, щоб провести вибори на тимчасово окупованих територіях, потрібні відповідні умови: питання безпеки, а крім того, це питання має бути законодавчо врегульоване. У тих умовах, які є у нас зараз, вибори на тимчасово окупованих територіях - це питання не до ЦВК, а до законодавців», - зазначив Діденко.

Він нагадав, що ЦВК є правозастосовним органом.

«...ми не можемо чогось припускати зараз, але я вважаю, що рано чи пізно вибори будуть проведені на всій території України - і вона буде звільнена», - зазначив голова ЦВК.

Раніше повідомлялося, що призначено голову нового Центрвиборчкому. Виборчу комісію очолив Олег Діденко, який пройшов за квотою Слуги народу. Раніше він був у ЦВК за квотою партії УДАР.

Новий склад президент Володимир Зеленський запропонував Раді тільки напередодні, а сьогодні вранці він уже був затверджений нардепами.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: