Зеленський проти амністії бойовиків в ОРДЛО – Яременко

Читать на русском
Президент України Володимир Зеленський проти амністії бойовиків і міліції в окремих районах Донецької і Луганської областей.

Президент України Володимир Зеленський проти амністії бойовиків і «міліції» в окремих районах Донецької і Луганської областей.

Про це заявив голова комітету Верховної ради з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва Богдан Яременко з трибуни парламенту.

Поганий мир чи нова сварка: що принесе Україні «формула Штайнмаєра»І в Україні, і в ОРДЛО є люди, які не згодні з запропонованим варіантом вирішення конфлікту.

«Той закон, який є, особисто мене не влаштовує. Тому що в ньому є положення про безумовну амністію. У ньому є положення про місцеву міліцію і так далі. Це все те, чого я не хочу, щоб було на моїй землі, і цього не хоче наша фракція. Цього не хоче президент Зеленський. Тому я прошу підтримки, українська дипломатія працює, щоб встановити мир», - підкреслив нардеп.

Також представник уряду в Раді Ірина Верещук заявила в кулуарах ВР, що новий закон про особливий статус Донбасу винесуть на розгляд парламенту після зустрічі в нормандському форматі.

Нагадаємо, сьогодні ВР почала роботу майже на годину пізніше, бо у парламент приїхав президент Володимир Зеленський, який провів переговори із головами фракцій.

Раніше фракція «Голос» вимагала звіт Зеленського на закритому засіданні парламенту, щоб президент пояснив, який документ був підписаний в Мінську.

Як відомо, у вівторок, 1 жовтня, Україна погодилася використовувати так звану «формулу Штайнмаєра» для подальшого врегулювання конфлікту на Донбасі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: