Медовий місяць закінчився. Чому рейтинг Зеленського різко знизився?

Читать на русском
Володимир Цибулькополітолог

Рейтинг президента України Володимира Зеленського впав усього за місяць на 7%. Згідно з результатами опитування КМІС за жовтень, довірливо до діяльності глави держави ставляться 66% українців. При цьому у вересні у Зеленського було 73%. Нейтральне ставлення до Зеленського висловили 23% респондентів, водночас 9% українців негативно оцінили роботу президента.

Політолог Володимир Цибулько наголосив, що рейтинг довіри – відносна категорія, яка не завжди виливається в електоральний результат.

Експерт зауважив, що більшість, хто голосував за Зеленського, вже починає розчаровуватися, але поки що не хочуть відчувати себе в програші.

Отже, підтримуватимуть його далі, додав політолог.

«Ми бачимо, що комунікація замінює собою управлінський результат. Управлінський результат погіршує життя українців, а не покращує», – констатував експерт.

Він не виключив подальшого падіння рейтингу президента.

Четвертий місяць роботи президента: як Зеленський виконує обіцянкиЗвільнення полонених українців, парі з мером Дніпра, відкриття ринку землі та робота з парламентом: які обіцянки вдалося виконати Зеленському на четвертий місяць роботи.

«Шлюбний період новообраного президента з народом традиційно може тривати до року. Далі об'єктивно люди починають аналізувати, оцінювати управлінські рішення. Маневри і заяви Зеленського та його команди в останні два місяці насторожують українців. Зокрема, щодо запровадження касових апаратів, зміни моделі оподаткування, питання Донбасу», – акцентував Цибулько.

На його думку, рейтинг довіри, по суті, тримається на маргіналах, оскільки активна частина населення зрозуміла, що надії на Зеленського марні.

Експерт зазначив, що проведення пресмарафону минулого тижня було спробою посилити образ Голобородька.

«Чим більше Зеленського, тим більше розчарування. Ймовірно, було вирішено в терміновому порядку кинути в обіг Голобородька. Під час пресмарафону президент поводився, як герой серіалу», – прокоментував Володимир Цибулько.

Як виконує обіцянки Зеленський і його команда за підсумками четвертого місяця роботи при владі – за посиланням.

Раніше «Слово і Діло» подивилося, хто активніше всіх займався законотворчою діяльністю в Раді.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: