Справа «Укрхімтрансаміаку»: фігуранту повернули мобільний телефон

Читать на русском
Антикорупційний суд закрив провадження за скаргою власника мобільного телефону, який вилучали працівники Національного бюро.

Національне антикорупційне бюро віддало на зберігання власнику мобільний телефон iPhone X, який вилучили у межах справи державного підприємства «Укрхімтрансаміак».

Про це йдеться в ухвалі Вищого антикорупційного суду, повідомляє «Слово і Діло».

Як вказується в рішенні, 13 вересня 2018 року НАБУ під час обшуку вилучило телефон iPhone X. Втім, власник майна подав скаргу на неповернення тимчасово вилученого майна. Проте, як з'ясувалося, НАБУ вже передало цей телефон на зберігання власнику майна. Тому суд закрив провадження за скаргою.

Як відомо, 13 вересня 2018 року детективи проводили обшук в «Укрхімтрансаміаку» з метою відшукання і вилучення засобів мобільного зв'язку, із застосуванням яких велося спілкування представників «Укрхімтрансаміаку», АТ «ОПЗ», російської фірми «Міндобрива» (належить російському олігархові Аркадію Роттенбергу), компанії з ОАЕ Agricultural Minerals DMCC (через неї фірма Роттенберга продає більшу частину своєї продукції), швейцарської трейдінгової компанії FILADA AG (заснована українським олігархом Дмитром Фірташем для торгівлі добривами, хімічної продукції і нафтопродуктами) і ТОВ «Статус-Трейд». Директором швейцарської фірми є багаторічний топ-менеджер Фірташа – Дмитро Глебко.

Нагадаємо, Солом'янський суд Києва залишав цей телефон заарештованим.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: