Суд призначив експертизу в новій справі «Укрхімтрансаміаку»

Читать на русском
Столичний райсуд призначив експертизу з метою підтвердити або спростувати висновки аналітика Національного бюро у справі Укрхімтрансаміаку.
Солом'янський суд Києвафото: «Слово і Діло»

Суд призначив економічну експертизу в новому кримінальному провадженні за фактом можливого зловживання службовим становищем посадовими особами державного підприємства «Укрхімтрансаміак» та Одеського припортового заводу.

Таке рішення ухвалила слідча суддя Солом'янського районного суду міста Києва Ірина Антипова, повідомляє «Слово і Діло».

Детектив НАБУ подав клопотання про призначення судово-економічної експертизи в зазначеному провадженні з метою підтвердити або спростувати висновки в довідці, складеній детективом управління аналітики та обробки інформації про збитки «Укрхімтрансаміаку» на суму майже 4 мільйони гривень.

Як вказується в довідці, при транспортуванні аміаку виробництва російської компанії «Минудобрение» українське держпідприємство «Укрхімтрансаміак» з порушенням умов договору в період із 1 червня до 31 липня 2018 року не забезпечило вивезення транзитного аміаку за межі митної території України, що призвело до збитків компанії, а саме грошових коштів у вигляді погашення податкових зобов'язань з ПДВ на суму 3,98 млн грн.

Як встановив детектив, представлені «Укрхімтрансаміаком» за травень-червень 2018 року Державній фіскальній службі документи, що стосуються транспортування ним рідкого аміаку в митному режимі «транзит» на виконання контракту з «Міндобриво», свідчать про припинення прохідного транзиту й зміну митного режиму «транзит» на митний режим «імпорт» для партії аміаку загальною кількістю 10 193 тонни.

Вивчивши матеріали, суддя Антипова задовольнила клопотання.

Нагадаємо, НАБУ у вересні проводило обшук у приміщенні «Укрхімтрансаміаку». Раніше САП повернули обвинувальний акт за старою справою «Укрхімтрансаміаку». Також затриманому НАБУ голові «Укрхімтрансаміаку» змінили запобіжний захід.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: