НАБУ у вересні проводило обшук у приміщенні «Укрхімтрансаміаку»

Читать на русском
Співробітники Національного бюро проводили слідчі дії в приміщенні держпідприємства у справі транзиту аміаку.

Детективи Національного антикорупційного бюро 13 вересня 2018 року проводили обшук у приміщенні державного підприємства «Укрхімтрансаміак» у новій справі транзиту аміаку за тристороннім контрактом.

Про це йдеться в одному з рішень Солом'янського районного суду міста Києва, повідомляє «Слово і Діло».

Як наголошується в документі, детективи проводили обшук в «Укрхімтрансаміаку» з метою відшукання і вилучення засобів мобільного зв'язку, із застосуванням яких велося спілкування представників «Укрхімтрансаміаку», АТ «ОПЗ», російської фірми «Міндобрива» (належить російському олігархові Аркадію Роттенбергу), компанії з ОАЕ Agricultural Minerals DMCC (через неї фірма Роттенберга продає більшу частину своєї продукції), швейцарської трейдінгової компанії FILADA AG (заснована українським олігархом Дмитром Фірташем для торгівлі добривами, хімічної продукції і нафтопродуктами) і ТОВ «Статус-Трейд». Директором швейцарської фірми є багаторічний топ-менеджер Фірташа – Дмитро Глебко.

Так, у ході обшуків детективи вилучили мобільний телефон iPhone X, на якому знайшли листування з невідомим абонентом про укладення тристороннього контракту на транзит аміаку, а також інші дані за цим контрактом. Постановою детектива НАБУ телефон визнали речовим доказом. Адвокат власника телефону намагався зняти з нього арешт, проте суд відмовив.

Нагадаємо, САП повернули обвинувальний акт у справі «Укрхімтрансаміаку». Раніше затриманому НАБУ директору «Укрхімтрансаміаку» змінили запобіжний захід.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: