Україна відзначає День захисника

Читать на русском
Свято було затверджено указом президента від 14 жовтня 2014 року. Державне свято на честь захисників України відзначається з 2015 року.

У понеділок, 14 жовтня, Україна відзначає День захисника - свято, встановлене з метою вшанування мужності і героїзму захисників незалежності і територіальної цілісності нашої країни, військових традицій і перемог українського народу.

Свято було затверджено указом президента від 14 жовтня 2014 року.

Державне свято на честь захисників України відзначається з 2015 року. Воно збігається також з Днем українського козацтва, Днем створення Української повстанської армії та православним святом Покрови Богородиці.

У 2019 в День захисника пройде марш «Ні капітуляції!», хода націоналістів «Захистимо українську землю!». Також 14 жовтня запланована масова акція на підтримку засудженого в Італії військового Нацгварціі Віталія Марківа.

Відзначимо, в 2019 році з'явився ще один важливий день - Україна 29 серпня вперше відзначила День пам'яті захисників України.

Правоохоронці не виключають провокацій під час масових акцій, присвячених Дню захисника України. Нацполіція має намір діяти строго і уважно.

Нагадаємо, боєготовність військових частин Збройних сил України (ЗСУ) посилили на вихідних, 12-14 жовтня, на час святкування Дня захисника України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: