День захисника: в поліції розповіли про заплановані акції

Читать на русском
На 14 жовтня в Україні з нагоди Покрови і Дня захисника України заплановані близько 300 заходів.

На 14 жовтня в Україні з нагоди Покрови і Дня захисника України заплановані близько 300 заходів.

Про це в п'ятницю, 11 жовтня, повідомив перший заступник міністра МВС Сергій Яровий, пише пресслужба відомства.

Для забезпечення правопорядку будуть залучені сили підрозділів Національної поліції, Національної гвардії і ДСНС.

«Ні капітуляції»: чому акції триватимуть та в чому небезпекаУ містах країни та за кордоном також люди зібралися на віче з вимогою не допустити капітуляції України.

«По всій Україні буде близько 300 заходів, тільки в Києві ветерани і добровольці подали заявки на п'ять акцій. Для наших правоохоронців - це не виклик, ми звикли до роботи на таких масових заходах. Однак ми маємо забезпечити безпеку кожного громадянина нашої держави», - сказав Яровий на нараді в п'ятницю.

Він зазначив, що будуть задіяні підрозділи Нацполіції, Нацгвардії і рятувальники, будуть активно працювати штаби в регіонах.

Яровий також доручив керівникам провести зустрічі з організаторами заходів, громадськими організаціями, ветеранами і добробатамі, щоб ті, зі свого боку, звернули увагу на питання безпеки. Крім того, він попросив провести інструктажі щодо недопущення провокацій та маніпуляцій.

Голова Нацполіції Ігор Клименко зазначив, що ситуаційний центр починає свою роботу і буде працювати цілодобово, щоб «оперативно реагувати на будь-які зміни обстановки». За його даними, на патрулювання вийдуть групи поліції діалогу і кінологи.

Заступник голови ДСНС Олег Мельчуцький заявив, що всі підрозділи готові до виконання завдань за призначенням, розрахували сили і засоби на всі заходи по Україні. Крім пожежних підрозділів, чергуватиме хімічна лабораторія і піротехнічний підрозділ, а в аеропорту Київ (Жуляни) - вертоліт медичного варіанту.

Голова Нацгвардії Микола Балан зазначив, що планується додатково задіяти 11 медичних автомобілів і 30 мобільних санітарних приміщень. На вулицях патрулюватимуть групи фіксації протиправних дій, групи моніторингу та групи психологічної підтримки.

Нагадаємо, «Укрзалізниця» додала поїзда на Покров.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: