Пристайко анонсував новий обмін полоненими

Читать на русском
За інформацією міністра, процес нового обміну утримуваними особами знаходиться на завершальній стадії і передбачає участь в обміні трьох груп людей.

Міністр закордонних справ Вадим Пристайко анонсував новий обмін полоненими між Україною і РФ.

За інформацією міністра, процес нового обміну утримуваними особами знаходиться на завершальній стадії і передбачає участь в обміні трьох груп людей. Про це Пристайко заявив в інтерв'ю «Радіо Свобода».

Чому РФ вигідно погодитися на обмін полоненими з Україною?Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко заявив про підготовку нового масштабного обміну утримуваними особами, який може відбутися вже наступного тижня.

«Цей обмін значно складніший, і він складається з декількох груп людей... Скажімо так, три групи людей, яких ми хочемо обміняти», - сказав Пристайко, відповідаючи на питання, чи йде мова тільки про полонених на Донбасі, або також про тих, хто утримується на території РФ і в Криму.

«Я хочу сказати, що цей процес перебуває на завершальній стадії. Але ні скільки людей, ні дати, вибачте, я не можу вам сказати», - зазначив міністр.

На питання, чи сигналізують про наближення звільнення вироки, які виносилися в останні дні як у Донецьку і Луганську, так і на підконтрольній території України, Пристайко відповів, що це необхідна частина процесу.

Раніше президент Володимир Зеленський розповів, коли стане відома дата нового обміну полоненими.

Також нагадаємо, архієпископ ПЦУ звернувся до Зеленського з приводу обміну полоненими.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: