Суд повернув заставу директору «Спецтехноекспорту»

Читать на русском
Антикорупційний суд повернув заставу, внесену за чинного керівника оборонного підприємства як запобіжний захід.
Владислав Бельбасфото: «Слово і Діло», Олег Новіков

Суд повернув 7 млн грн застави, які внесли як альтернативу запобіжному заходу директору державного госпрозрахункового зовнішньоторговельного підприємства «Спецтехноекспорт» Владиславу Бельбасу.

Таке рішення 8 жовтня слідча суддя Вищого антикорупційного суду Наталія Мовчан за результатами розгляду клопотання захисту, повідомляє «Слово і Діло».

Нещодавно суд відпустив Бельбаса на поруки. Тому його адвокат подав клопотання про повернення застави. Вивчивши документ, суддя його задовольнила.

За версією слідства, у 2009 році за ініціативи керівництва «Спецтехноекспорту» держпідприємство уклало з іноземною компанією Global Marketing SPLTD угоду з супроводу одного з зовнішньо-економічних контрактів. За цим контрактом «Спецтехноекспорт» мав поставити військову продукцію, вироблену держпідприємством «Завод 410 ЦА» для Міністерства оборони Індії (Штабу Військово-повітряних сил). Посередництво нерезидента мало забезпечити укладання та подальше виконання зовнішньо-економічного контракту, за що «Спецтехноекспорт» заплатило $2,22 млн. Натомість детективи НАБУ встановили, що Global Marketing SPLTD заявлені послуги не надавав, хоча між «Спецтехноекспортом» та іноземною фірмою були підписані акти про виконання робіт. На основі зазначених актів «Спецтехноекспорт» перерахував $2,2 млн на рахунок Global Marketing SPLTD у банку Noor Islamic Bank в ОАЕ. Таким чином, держпідприємству завдали шкоди на вказану суму.

Нагадаємо, суд взяв під варту директора «Спецтехноекспорту». Пізніше, за нього внесли 7 млн грн застави.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: