САП оскаржила звільнення на поруки директора «Спецтехноекспорту»

Читать на русском
Антикорупційні прокурори вирішили спробувати оскаржити рішення слідчого суддя про звільнення на поруки двох підозрюваних.
Владислав Бельбасфото: «Слово і Діло», Олег Новіков

Спеціалізована антикорупційна прокуратура подала скарги на рішення суду про звільнення на поруки директора державного госпрозрахункового зовнішньоторговельного підприємства «Спецтехноекспорт» Владислава Бельбаса та його попередника Павла Барбула.

Про це журналісту «Слова і Діла» повідомив співрозмовник у прокуратурі.

За його словами, САП не згодна з рішеннями суддів і тому подала апеляції.

Як відомо, суд спочатку відпустив на поруки Бельбаса за клопотанням його адвоката. Так, поручителями директора «Спецтехноекспорту» виступили наступні особи: керівник державного підприємства «Красилівський агрегатний завод» Олександр Процюк; народний депутат Олена Масоріна; директор ДП «Харківського конструкторського бюро машинобудування» Олексій Бабіч і начальник військ зв'язку Збройних сил України-начальник Головного управління зв'язку та інформаційних систем Генерального штабу ЗСУ Володимир Рапко.

Пізніше суд відпустив на поруки й Барбула. За нього поручилися керівник благодійної організації «Благодійний фонд ветеранів війни та учасників антитерористичної операції» Борис Бойко, директор благодійної організації «Благодійний фонд «Розвитку інновацій» Дмитро Кравченко, волонтер в зоні дії ООС, голова координаційної ради громадського об`єднання «Всеукраїнське об'єднання військово-патріотичних організацій» і завідувач кафедри Національного авіаційного університету України.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: