США планують укласти валютний пакт з Китаєм

Читать на русском
Адміністрація президента США Дональда Трампа розглядає можливість укласти валютну угоду з Китаєм.

Адміністрація президента США Дональда Трампа розглядає можливість укласти валютну угоду з Китаєм.

Про це в четвер, 10 жовтня, повідомило Bloomberg з посиланням на обізнані з ситуацією джерела.

За даними агентства, умови договору про стабілізацію курсу юаня були узгоджені в лютому 2019 року. Міністр фінансів Сполучених Штатів на той момент не розкривав подробиць, проте назвав домовленість «найсильнішою» в історії. Пізніше торгові переговори з Китаєм були зірвані.

13-й раунд переговорів між США і Китаєм пройде 10 і 11 жовтня. Якщо сторонам не вдасться погодити взаємні поступки, 15 жовтня відбудеться чергове підвищення мит США на китайські товари обсягом $ 250 млрд на рік до 30% з 25%.

Торговельне протистояння між Китаєм і США триває з липня 2018 року. Тоді Вашингтон ввів мита в 25% на імпорт 818 видів китайських товарів загальним обсягом $ 34 млрд на рік, в свою чергу, Пекін вжив дзеркальні заходи.

У травні Вашингтон знову підняв мита обсягом $ 200 млрд через те, що Китай нібито не повністю виконує певні домовленості. У відповідь на це Пекін з 1 червня підвищив мита на ввезення товарів з США річним обсягом поставок $ 60 млрд.

1 вересня Китай ввів мита в 10% на американську продукцію обсягом $ 75 млрд. 15 грудня буде введено новий пакет додаткових мит в 5% разом з підвищенням на 25% і 5% тарифів на ввезення американських автомобілів і запчастин відповідно.

Дії Пекіна стали відповіддю на аналогічні кроки Вашингтона, з 1 вересня підвищив мита на товари з Китаю обсягом $ 300 млрд не на 10%, як планувалося, а на 15%. Мита на іншу групу товарів обсягом $ 250 млрд з 1 жовтня становитимуть 30%, а не 25%.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: