АМКУ штрафуватиме теплопостачальників за зрив опалювального сезону

Читать на русском
Антимонопольний комітет України попередив про штрафи за зрив опалювального сезону компанії-теплопостачальники, які є монополістами.

Антимонопольний комітет України попередив про штрафи за зрив опалювального сезону компанії-теплопостачальники, які є монополістами.

Як пояснили в комітеті, штраф становитиме до 10 % доходу за останній звітний рік, інформує пресслужбаі АМКУ.

Опалювальний сезон 2019/2020: з чим можуть бути проблеми та з чиєї виниУкраїна збільшила запаси газу в підземних сховищах (ПСГ) в 2,3 раза або на 11,255 млрд куб. м, до 20 млрд куб. м.

«Відмова суб’єкта, що займає монопольне становище (а саме такими в більшості є теплопостачальники), від реалізації товару за відсутності його альтернативи, може мати ознаки порушення законодавства про захист економічної конкуренції у вигляді зловживання монопольним становищем», - йдеться у повідомленні.

Також загрозу опалювальному сезону, за даними комітету, несуть неврегульовані питання між «Нафтогазом», операторами газорозподільчих мереж та теплопостачальниками. Через відшкодування різниці в тарифах на теплопостачання та значну заборгованість споживачів за тепло окремі організації погрожують не розпочинати опалювальний сезон, допоки ці проблеми не вирішаться.

Крім того, задля надійного і безпечного опалювального сезону відділення АМКУ надали органам місцевого самоврядування та теплопостачальникам 360 рекомендацій.

Нагадаємо, на останньому засіданні Кабінету міністрів України прийняли рішення створити робочу групу для вирішення проблем з початком опалювального сезону.

Також у «Нафтогазі» повідомили, скільки газу законтрактувала Україна на зиму.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: