У «Нафтогазі» повідомили, скільки газу законтрактувала Україна на зиму

Читать на русском
НАК Нафтогаз України підписала угоду з великим міжнародним трейдером на поставки близько 450 мільйонів кубометрів газу на початку року.

НАК «Нафтогаз України» підписала угоду з великим міжнародним трейдером на поставки близько 450 мільйонів кубометрів газу на початку року.

Проо це повідомила прес-служба компанії у вівторок, 17 вересня.

Транзит газу: у «Нафтогазі» назвали сценаріїЗ 1 січня 2020 року Україна може залишитися без транзиту російського газу, що спричинить значні економічні втрати, але є й інший шлях.

«НАК Нафтогаз України» підписав угоду з великим міжнародним трейдером на гарантовані фізичні поставки близько 450 мільйонів кубометрів газу в першому кварталі 2020 року», - йдеться в повідомленні. При цьому постачальник не вказується.

«Нафтогаз» повідомив, що розглядає ще кілька пропозицій великих європейських трейдерів щодо поставок газу в новому році і скористається ними в разі комерційної доцільності.

Разом з тим, директор з інтегрованого газового бізнесу «Нафтогазу» Андрій Фаворов заявив, що компанія підготувалася до проходження опалювального сезону.

«Ми провели якісну підготовку до опалювального сезону, закачали додаткові обсяги газу в сховища, підготували систему до роботи без транзиту, законтрактували фізичні поставки газу, що не залежать від дій Газпрому. Це дозволяє нам бути впевненими в тому, що взимку в Україні буде тепло, що б не робили наші північні колеги», - сказав Фаворов.

Раніше повідомлялося, що «Нафтогаз» купить у ЄС природний газ на гроші ЄБРР.

Нагадаємо, в АМКУ розкритикували акцію «Нафтогазу» «Газовий запас».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: