З'явилися деталі розмови Зеленського з Меркель

Читать на русском
Основною темою бесіди двох лідерів була ситуація на Донбасі і розведення сил поблизу Петровського і Золотого.

Президент України Володимир Зеленський в ході телефонної розмови з канцлером Німеччини Ангелою Меркель у середу, 9 жовтня, обговорили питання розведення сил поблизу Петровського і Золотого.

Про це повідомляє прес-служба Офісу президента.

Як повідомляється, Зеленський високо оцінив вагому підтримку з боку канцлера в досягненні миру в Україні, її послідовну позицію в питанні санкцій щодо Російської Федерації, а також практичну допомогу Німеччини в реалізації політики реформ.

У свою чергу, Меркель наголосила на незмінності позиції Німеччини щодо підтримки України на шляху до встановлення миру на Донбасі. Вона заявила, що використовує майбутні контакти з партнерами в нормандському форматі для досягнення домовленості про дату проведення саміту.

Володимир Зеленський також повідомив канцлеру Німеччини про ситуацію з безпекою на Донбасі. Крім того, в ході телефонної розмови обговорювалися питання розведення сил поблизу Петровського і Золотого, а також перебіг робіт із відновлення мосту поблизу Станиці Луганської.

Раніше повідомлялося, що Зеленський провів телефонні переговори з Меркель, під час яких обговорювалося питання відновлення територіальної цілісності України.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: