Макрон і Меркель будуть схиляти Зеленського до поступок Путіну – Кучма

Читать на русском
Кучма вказав, що РФ зобов'язана відкликати бойовиків і повернути українським військам контроль над кордоном, перш ніж проводити там вибори.

Представник України в тристоронній контактній групі Леонід Кучма не виключає, що лідери Франції та Німеччини будуть підштовхувати Україну до неприйнятних поступок Росії.

Про це він заявив в інтерв'ю Associated Press.

Кучма висловив занепокоєність з приводу того, що лідери Франції та Німеччини Еммануель Макрон і Ангела Меркель будуть підштовхувати президента України Володимира Зеленського до компромісів. Зокрема, до затвердження плану по проведенню місцевих виборів на тимчасово окупованій території Донбасу, без усякого нагляду з боку українського уряду.

За його словами, Зеленському буде важко протистояти проти трьох осіб.

Крім того, він наголосив, що Україна прагне мирних угод, які вона підписала в Мінську в 2015 році. Кучма вказав, що РФ зобов'язана відкликати бойовиків і повернути українським військам контроль над кордоном, перш ніж проводити там вибори.

Раніше президент Володимир Зеленський назвав умови виборів у «ЛДНР». Глава держави заявив, що вибори на непідконтрольному Донбасі пройдуть за українськими законами.

Нагадаємо, Зеленський повідомив, що на зустрічі лідерів нормандського формату, серед іншого, будуть обговорювати формулу Штайнмаєра.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: