Зеленський запропонував провести люстрацію «за списком»

Читать на русском

Президент України Володимир Зеленський заявив, що вирішується питання про те, в якому форматі буде тривати процес очищення влади - люстрація.

Про це глава держави він сказав під час пресмарафону.

«Моя пропозиція була в тому, що провести очищення за списком. Я думав, що це правильно. Взяти повністю за багато років тих людей, хто працював. Давайте очищати владу. В цілому це був би правильний вихід, обговорюємо формат цього», - сказав Зеленський.

На думку президента, формат люстрації необхідно змінити через реакцію міжнародних партнерів. «Ви знаєте, що до цього дуже погано ставляться міжнародні партнери. У минулому вони охарактеризували, що не можна було люструвати всіх підряд, тому що десятки і сотні тисяч чиновників у нас, не всі вони погані», - зазначив президент.

17 вересня Конституційний суд України зняв розгляд закону про люстрацію з порядку денного.

Перед парламентськими виборами Зеленський пропонував посилити люстрацію і вніс відповідний законопроект. Згідно з документом, під люстрацію підпадають експрезидент Петро Порошенко, чиновники з його команди і політики, яки були при владі після перевороту 2014 року, в тому числі депутати Ради, члени уряду, генпрокурор, голова СБУ, голови Антимонопольного комітету і Фонду держмайна, секретар РНБО.

Нагадаємо, текстову трансляцію прес-марафону досі веде «Слово і Діло».

Пресмарафон президента України Володимира Зеленського побив світовий рекорд за тривалістю спілкування зі ЗМІ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: