Люстрація чиновників Порошенка: навіщо це Зеленському

Читать на русском
Володимир Фесенкополітолог

Ініціатива Зеленського про люстрацію чиновників періоду з 2014 року до кінця президентства Порошенка – це передвиборчий піар.

Таку думку на своїй сторінці в Facebook висловив політолог Володимир Фесенко, передає «Слово і Діло».

На його думку, ця ініціатива пов'язана з виборами та неприйняттям Зеленським Порошенка й усіх його людей. Плюс інтриги Богдана проти частини своєї ж команди, наприклад, Данилюка.

«Але головний сенс усього цього, можливо, навіть неусвідомлений – довести до абсурду саму ідею люстрації, що вже майже вдалося. Тому Конституційному суду зі спокійною душею можна винести відповідний вердикт, але трохи пізніше, десь тижні за два-три», – зазначив він.

Нічого страшного не станеться. Також, без жодних сумнівів, мотив зміни покоління в цій ідеї точно присутній, але тоді потрібно люструвати й тих, хто працював за часів Ющенка та Кучми, уточнив експерт.

«Я вже не кажу про демократичність цієї ідеї, але те, як це виписано, гарантує управлінський колапс», – додав він.

Чи запрацюють запропоновані Зеленським зміни до люстраційного законуСам закон про очищення влади будь-коли може бути скасований КСУ, а пропозиція Зеленського люструвати нардепів суперечить Конституції.

За його словами, це просто не дуже вдала імпровізація Зеленського, інспірована Богданом.

«Діє він як революціонер. Але, як ми знаємо, не всі революційні ініціативи мають позитивні наслідки», – підкреслив політолог.

Ніхто нікого з екс-регіоналів повертати не хоче, наголосив він.

«Для них вони такі ж чужі, як і люди Порошенка, навіть більше. Просто намагаються довести до абсурду саму ідею люстрації», – резюмував Володимир Фесенко.

Президент України Володимир Зеленський запропонував законопроект щодо розширення дії закону про очищення влади (про люстрацію) на президента, депутатів, міністрів та інших топ-чиновників, які обіймали посади з 23 лютого 2014 до 19 травня 2019 року.

Чи запрацюють пропоновані Зеленським зміни до люстраційного закону – за посиланням.

Також ми писали, якими будуть наслідки скасування закону про очищення влади.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: