Ще одна міськрада виступила проти «формули Штайнмаєра»

Читать на русском
За звернення на позачерговій сесії проголосували 23 депутати. Сесію скликали за ініціативою громадських активістів міста.

Міська рада Кропивницького направила президенту України Володимиру Зеленському та парламенту застереження щодо реалізації «формули Штайнмаєра».

Про це йдеться на сайті міськради.

«Ми, депутати Міської ради Кропивницького, рішуче застерігаємо від спроби використання так званої «формули Штайнмаєра», що може призвести до втрати української державності і територіальної цілісності країни», - йдеться у зверненні.

За звернення на позачерговій сесії проголосували 23 депутати. Сесію скликали за ініціативою громадських активістів міста.

Депутати закликали Раду заблокувати прийняття нової редакції та не продовжувати дію закону про особливий статус Донбасу без обговорення закону з громадськістю.

«Формула Штайнмаєра»: юридично ніхто не може змусити Україну виконувати Мінські угодиПідписані в Мінську листи не можуть зобов'язати Україну ухвалити той чи інший закон. Ці політичні домовленості, найімовірніше, є джентельменськими.

Зазначимо, що проти реалізації «формули Штайнмаєра» раніше виступили Львівська обласна рада й Івано-Франківська обласна рада, а також Сумська та Кропивницька міські ради.

Нагадаємо, в Києві та деяких українських містах пройшли мітинги проти «формули Штайнмаєра». Президент України Володимир Зеленський закликав не піддаватися на провокації.

Як з'ясувало Слово і Діло, юридично ніхто не може змусити Україну виконувати Мінські угоди.

Що принесе Україні «формула Штайнмаєра» - в авторському матеріалі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: