Хмельницька облрада виступила проти «формули Штайнмаєра»

Читать на русском
Ініціаторами прийняття звернення до керівництва держави стали група депутатів облради та представники низки громадських організацій.

Хмельницька облрада ухвалила звернення до президента Володимира Зеленського та Верховної Ради щодо недопущення реалізації «формули Штайнмаєра».

Про це йдеться на сайті Хмельницької обласної ради.

Відомо, що рішення було прийнято на ранковому засіданні у суботу, в якому взяли участь 44 депутати.

«Ми, депутати Хмельницької обласної ради, від імені наших виборців категорично проти реалізувати так звану «формулу Штайнмаєра», за якою, відповідно до Мінських угод, запроваджується особливий статус Донбасу», - сказано в заяві.

Депутати вимагають за жодних умов не допустити надання особливого статусу окупованим територіям ні за так званою «формулою Штайнмаєра», ні шляхом внесення змін до законодавства України.

Вказано, що ініціаторами прийняття звернення до керівництва держави стали група депутатів облради та представники низки громадських організацій.

«Формула Штайнмаєра»: юридично ніхто не може змусити Україну виконувати Мінські угодиПідписані в Мінську листи не можуть зобов'язати Україну ухвалити той чи інший закон. Ці політичні домовленості, найімовірніше, є джентельменськими.

У пленарному засіданні 28-ї позачергової сесії взяли участь керівництво облдержадміністрації, силових структур області, очільники структурних підрозділів виконавчого апарату обласної ради, представники місцевих засобів масової інформації.

Зазначимо, що проти реалізації «формули Штайнмаєра» раніше виступили Львівська обласна рада й Івано-Франківська обласна рада, а також Сумська та Кропивницька міські ради.

Нагадаємо, в Києві та деяких українських містах пройшли мітинги проти «формули Штайнмаєра». Президент України Володимир Зеленський закликав не піддаватися на провокації.

Як з'ясувало Слово і Діло, юридично ніхто не може змусити Україну виконувати Мінські угоди.

Що принесе Україні «формула Штайнмаєра» - в авторському матеріалі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: