Джонсон відмовився йти у відставку без рішення Єлизавети II

Читать на русском
Британські міністри повідомили, що прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон не збирається добровільно йти у відставку і покине свою посаду тільки в тому випадку, якщо його звільнить королева Єлизавета II.

Британські міністри повідомили, що прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон не збирається добровільно йти у відставку і покине свою посаду тільки в тому випадку, якщо його звільнить королева Єлизавета II.

Про це 6 жовтня пише The Sunday Times.

За словами помічників Джонсона, він буде готовий піти на це в тому випадку, якщо Брюссель відхилить його пропозиції про укладення угоди щодо Brexit між ЄС і Великобританією. Міністри відзначили, що британський прем'єр не бажає залишати Даунінг-стріт навіть в тому випадку, якщо уряд висловить йому свою недовіру.

4 жовтня Джонсон направив сесійному суду Шотландії письмові запевнення про те, що він попросить Євросоюз про відтермінування Brexit в разі, якщо не зможе укласти з Брюсселем угоду в зв'язку з майбутнім «виходом».

3 жовтня переговорна група Європарламенту заявила, що ЄП не схвалить пропозицію глави британського уряду Бориса Джонсона про умови Brexit.

Раніше в цей же день Джонсон закликав ЄС проявити готовність до угоди щодо Brexit. Якщо її так і не укладуть, Сполучене Королівство покине ЄС без угоди, заявив він.

2 жовтня Джонсон передав голові Єврокомісії Жан-Клоду Юнкеру нові пропозиції по північноірландського кордону. Документом пропонувалося Євросоюзу виключити Північну Ірландію з Митного союзу ЄС. Також британський прем'єр гарантував, що кордони з Ірландією не з'являться.

В цей же день в ході виступу на щорічному з'їзді правлячої Консервативної партії в Манчестері Джонсон зазначив, що йому набридло слухати розмови про нездатність Великобританії довести Brexit до кінця.

9 вересня набув чинності закон про відтермінування виходу Великобританії з Євросоюзу. Згідно з документом, Лондон попросить ЄС про відтермінування Brexit на три місяці, до 31 січня 2020 року, якщо Лондон і Брюссель не укладуть угоду про умови майбутньої співпраці до 19 жовтня.

У разі виходу Великобританії з ЄС без угоди в країні виросте вартість електроенергії і палива, почнеться дефіцит ліків і продовольства, порушиться транспортне сполучення з материком.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: